Spinattærte med bacon
Skøn spinattærte med en blændende flot grøn farve og en imponerende smagskombination af mild spinat, sødlige forårsløg og saltet fedme fra baconen på den grove tærtebund. Tærten kan fryses, så lav endelig en ekstra portion.
Ingredienser
til 1 tærteformTærtedej
- 50 g rugmel
- 110 g hvedemel
- 1⁄2 tsk salt
- 75 g smør (koldt)
- 1 æg
- evt. 1 spsk vand
Fyld
- 2 håndfulde spinat
- 3 æg
- 1 dl creme fraiche
- ca. 1 tsk salt
- peber
- 1 pk bacontern (ca. 150-200 g)
- 5 forårsløg
Kom begge slags mel og salt i en skål. Skær det kolde smør i tern og smuldr det sammen med melet, indtil konsistensen er som fint sand. Tilsæt ægget og ælt hurtigt dejen sammen. Er dejen stadig for smuldret, brug da lidt vand for at samle den helt.
Form til en kugle, pak ind i husholdningsfilm og lad dejen hvile mindst 30 minutter i køleskabet.
Lav fyldet, imens dejen hviler. Blend spinaten med æg, creme fraiche og salt. Krydr med peber og eventuelt mere salt. Steg baconen sprød og snit forårsløgene fint.
Tag dejen ud af køleskabet, rul den ud og beklæd en tærteform med den. Prik huller i bunden og forbag den ved 200 grader i 15 minutter.
Tag tærtebunden ud, fordel bacon og forårsløg over bunden og hæld æggeblandingen over. Bag tærten ca. 25 minutter ved 200 grader.