Squashpandekager
De lækreste squashpandekager - sprøde udenpå og bløde indeni. En god måde at få både børn og voksne til at spise mere grønt.
Ingredienser
til 4 personer- 1000 g squash
- 1 tsk salt
- 4 spsk hvedemel
- 100 g parmesanost
- 2 fed hvidløg
- 2 æg
- peber
- 4 spsk olivenolie (måske mere afhængig af hvor god din pande er)
Idéer til tilbehør
- creme fraiche
- purløg
- rejer eller laks
- avocado
Sådan laver du squashpandekagerne
Skyl squashene og riv dem på et rivejern (jeg brugte min køkkenmaskines rivejern).
Drys salt over de revne squash, og lad det trække 5 mintter. Kom det i et rent viskestykke eller andet klæde, og pres så meget væde ud som muligt. Jo mere væske du får presset ud, desto bedre bliver squashpandekagerne.
Når du ikke kan presse mere væde ud, kommes den revne squash i en skål. Bland melet i.
Riv parmesanen på rivejernet, og bland den i. Riv, pres eller hak hvidløg og kom det i. Tilsæt æg og peber, og rør godt rundt.
Kom godt med olie på panden - ikke det hele på én gang, for squashpandekagerne skal steges ad flere omgange.
Form dejen ligesom runde frikadeller, og tryk dem flade på panden. Pandekagerne skal være ca. 1 cm tykke. Steg dem ved middel varme til de er faste og gyldne på begge sider.
Servér evt. med en klat creme fraiche og fintklippet purløg. Spis f.eks. squashpandekagerne som forret med rejer eller laks, som tilbehør til andre retter, i madpakken eller hvad du kan finde på. Kun fantasien sætter grænser.
Se også:
Disse super gode grøntsagspandekager, der laves nemt i ovnen.
Hvor mange squashpandekager bliver der?
Jeg lavede portionen til 4 personer og det gav 18 pandekager - altså 4½ pandekage pr. person. Det er mere end rigeligt, hvis de skal serveres som forret - så dér kan du evt. lave en mindre portion.
Hvor meget tilbehør skal jeg beregne?
Hvis squashpandekagerne skal serveres som hovedret plejer jeg, at beregne ca. 150 g rejer eller røget laks pr. person og ca. 50 g creme fraiche pr. person samt 1 avocado pr. person og evt. lidt blandet salat.
Næringsindhold for squashpandekagerne
pr. pandekage | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 76 kcal | 343 kcal | 1370 kcal |
Kulhydrat | 2,7 g | 12 g | 48 g |
Protein | 3,8 g | 17 g | 67 g |
Fedt | 5,3 g | 24 g | 97 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve squashpandekagerne - ikke tilbehøret.
Er de sunde?
Det afhænger af, hvordan man definerer "sunde". Selve pandekagerne indeholder ca. 343 kalorier pr. person eller ca. 76 kcal pr. pandekage (tilbehøret kommer oven i). Det er især parmesanen og olien, der fylder i kalorieregnskabet.
Samtidig er det dog en rigtig god måde, at snige nogle flere grøntsager ind i maden - og både børn og voksne er vilde med de her squash fritters.
Kan de fryses?
Ja, det kan de sagtens.
Kan squashpandekagerne laves i ovn?
Ja, en anden bruger har meldt tilbage, at hun har lavet squashpandekagerne i ovnen. Hun bagte dem ved 225 grader i ca. 15 minutter og derefter 2-3 minutter på "grill".