Squash pasta
Squash pasta har reelt set ikke meget med pasta at gøre, men skåret i tynde strimler er der visse synlige ligheder. Squash-varianten er naturligvis meget sundere og i en farverig grøntsagsret som denne er den særligt dekorativ.
Ingredienser
til 2 personer- 1 squash
- 2 fed hvidløg
- 1 potte basilikum
- 1 potte persille
- ca. 15 cherrytomater
- 2 spsk olivenolie
- ca. 15 oliven
- revet parmesanost
Skær lange tynde "båndpasta"-strimler af squashen med en kartoffelskræller, indtil du kommer ind til de bløde kerner.
Snit hvidløg fint. Hak basilikum og persille. Halvér cherrytomaterne.
Hæld olien på en pande og svits hvidløg deri ved middel varme. De skal ikke brune. Tilsæt squashstrimlerne og lad dem svitse lidt før tomaterne kommes på.
Når "squash pastaen" er mør (men stadig har bid) tages panden af varmen. Krydderurter og oliven blandes i og retten serveres straks med revet parmesan på toppen.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 253 kcal | 506 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 17 g |
Protein | 7 g | 14 g |
Fedt | 20 g | 40 g |
Næringsberegningen omfatter 1 spiseskefuld parmesan pr. person.