Stegt hvidkål på panden
Se hvordan du bedst steger hvidkål på panden, så det bliver dejlig karamelliseret og perfekt mørt. Rigtig godt tilbehør, der er klar på ganske få minutter.
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄4 hoved hvidkål (hvor mange gram er det?)
- 1 spsk olie
- evt. 1 spsk smør
- salt
- peber
Tilberedning af hvidkål på panden
Fjern de yderste blade af hvidkålen, og skær stokken fra. Skyl hvidkålen godt, og tør den med et rent viskestykke.
Snit kålen fint.
Stegning
Opvarm en pande ved middelhøj varme (ca. trin 6 ud af 9 på komfuret), og tilsæt olie.
Kom den snittede hvidkål på panden, og steg det i 6-7 minutter, til kålen er mør og gylden. Krydr med salt og peber.
Tilsæt evt. smør, når der er 2 minutter tilbage af stegetiden. Smørret giver en rigtig lækker smag til kålen, men det kan sagtens undlades.
Rør rundt i kålen flere gange undervejs i stegningen, så den bliver godt karamelliseret over det hele.
Se her hvordan du steger kvarte spidskål på panden
Hvor mange gram hvidkål skal man bruge?
Størrelsen på et hvidkålshoved kan variere ret meget, så beregn ca. 175 g snittet hvidkål per person. Det svarer til 1/4 normal størrelse hvidkål eller 1/2 lille hvidkål.
Lækre variationer af stegt hvidkål
Du kan sagtens servere den ristede hvidkål, som den er, men der er nogle nemme varianter, du kan kaste dig over, hvis det skal være ekstra lækkert.
Med soja
Giv kålen et dejligt asiatisk pift med lidt sojasauce. Tilsæt ca. 2 spsk sojasauce (til 2 personer) i de sidste 2 minutter af stegetiden.
Med karry
Karrykål smager virkelig godt, og det er nemt at lave. Tilføj blot 1 spsk karry (til 2 personer) til den stegte hvidkål, når der er 1-2 minutter af stegetiden.
Med bacon
Start med at stege ca. 20 g bacon per person sprød på en pande. Brug gerne den samme pande, som du vil stege hvidkålen på. Det er nemlig super lækkert at stege hvidkålen i det resterende baconfedt - så får det en virkelig lækker smag. Drys baconen over, efter hvidkålen er stegt.
Med oksekød, kylling eller andet kød
Hvis du tilsætter kød, f.eks. oksekød eller kylling, kan du forvandle den stegte hvidkål fra at være tilbehør til at være en helstøbt hverdagsret.
Beregn ca. 150 g kød per person, og start med at stege det på panden, til det er mørt. Tag kødet op, imens du steger hvidkålen. Bruger du hakket kød, kan du sagtens lade kødet blive på panden, imens du steger kålen.
Skal der ekstra smag i, kan du med fordel tilføje f.eks. soja eller karry som beskrevet i afsnittene ovenfor.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for stegt hvidkål
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 170 kcal | 339 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 18 g |
Protein | 2 g | 4 g |
Fedt | 13 g | 26 g |
Næringsberegningen dækker kun selve grundopskriften på stegt hvidkål - ikke de foreslåede tilføjelser såsom bacon eller andet kød.
Flere lækre pandestegte grøntsager
Pandestegte grøntsager er rigtig lækre, og har du appetit efter flere, kan du tage et kig på disse nemme opskrifter:
Stegt blomkål på pandenSmørstegte gulerødderPerfekt stegte rosenkål på panden