Tilbehør til hamburgerryg og glaseret skinke
Det lækreste tilbehør til skinke og hamburgerryg med en dejlig blanding af gulerødder, asparges og ærter, der glaseres i smør og citronsaft. Super simpelt, nemt at lave og med masser af smag.
Ingredienser
til 3 personer- 400 g gulerødder
- 50 g smør
- 1 bdt asparges (eller grønne bønner)
- 150 g frosne ærter
- saft og skal af 1⁄2 citron
- salt
- peber
- evt. 1⁄2 bdt persille
Sådan laver du tilbehøret
Skræl gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Skær dem herefter i 2-3 stykker på skrå.
Steg gulerodsstykkerne i halvdelen af smørret ved middel varme i ca. 20 minutter. Forbered aspargesene imens.
Knæk og kassér den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 2-3 stykker på skrå. Skær dem evt. også igennem på langs, hvis det er nogle meget tykke asparges.
Kom aspargesstykkerne på panden til gulerødderne, og steg yderligere 8 minutter.
Tilsæt den resterende mængde smør, citronsaft og -skal samt ærterne, og steg yderligere 2 minutter, til alle grøntsagerne er glaserede i citronsmørret, og ærterne er tøet op. Krydr godt med salt og peber.
Hak evt. persillen fint, og drys det over tilbehøret, lige inden du serverer det til en lækker kogt skinke eller glaseret hamburgerryg.
Se også:
Luksus flødekartofler med bacon og porrer
Hvis du vil bruge grønne bønner i stedet for asparges
Til 3 personer skal du bruge ca. 150 g grønne bønner. Nip enderne af bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4-5 minutter, inden du steger dem på panden med gulerødderne.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Passer godt til: Kogt hamburgerryg, glaseret hamburgerryg, røget skinke, flødekartofler
Næringsindhold for tilbehøret
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 231 kcal | 692 kcal |
Kulhydrat | 15 g | 44 g |
Protein | 6 g | 18 g |
Fedt | 15 g | 45 g |
Mere lækkert tilbehør til hamburgerryg og skinke
Hvis du vil se flere opskrifter på godt tilbehør til skinke og hamburgerryg, kan jeg anbefale disse:
God sovs til hamburgerrygDressing til skinke og hamburgerrygBagt spidskål i ovn