Stegt salat med chorizo
Go-to salaten, når du er træt af alle de typiske salater. Når grøntsagerne steges, kommer nye smagsnuancer frem og konsistensen bliver mere mør. Chorizo tilfører en kraftig og salt smagsintensitet. Tydeligvis pynter salaten også.
Ingredienser
til 2 personer- 100 g chorizopølse
- lidt olie
- 1 aubergine
- 1 peberfrugt
- 8 cherrytomater
- 1 rødløg (stort)
- 1 squash
- 1⁄2 bdt basilikum eller persille
Fjern eventuelt skind/papir fra chorizoen og skær den i skiver. Steg skiverne i lidt olie på en pande, og kom dem derefter i en salatskål.
Skær auberginen i skiver, peberfrugten i grove tern, cherrytomaterne i halve, rødløget i både og squashen i brede strimler (undgå kernerne i midten).
Steg aubergineskiverne på panden. Tilsæt evt. mere olie. Når de er møre kommes de i skålen.
Steg squashstrimlerne på samme måde. Når de er møre kommes de i skålen, hvorefter rødløg og peberfrugt kommes på panden. Efter et par minutter kommes tomaterne på - de skal kun have et øjeblik.
Pluk basilikumbladene og bland salaten sammen i skålen.
Tip:
Brug eventuelt en grillpande, så grøntsagerne får flotte stegemærker.