Stegt torsk med sovs
Med marinaden får torsken dejlige, friske noter af hvidløg, syrlig lime og friske urter. De stegte stykker fisk har en fin balance mellem en let sprød overflade og et mørt indre. Nærende middagsret, rig på sundt fedt.
Ingredienser
til 4 personer- 800 g torsk (letsaltet, midterstykke)
- 2 dl rapsolie
- 1 dl hvidvin
- 2 limefrugter
- 1 tsk koriander
- 1 tsk dild
- 1⁄4 hvid peber
- 2 fed hvidløg
- 200 g smør
- 2 dl fløde
- 1 spsk persille (hakket)
- 1 broccoli
Del torsken i fire lige store stykker. Skyl dem i koldt vand og tør dem i et viskestykke. Lav en marinade af olie, hvidvin, presset lime, koriander, dild, peber og hvidløg, der enten presses eller hakkes fint.
Læg torsken i marinaden og lad den hvile i ca. 1 time.
Lav imens sovsen: Hæld fløde og smør i en gryde og opvarm det til middel temperatur. Rør i det jævnligt til smørret er smeltet. Kom så den finthakkede persille i.
Steg torsken med skindet opad i rapsolie og en smule margarine ved kraftig temperatur. Skru ned for varmen efter ca. 3-4 minutter eller når fisken er gyldenbrun. Vend da stykkerne og steg dem i yderligere 10 minutter.
Skær broccolien i buketter og kog dem i letsaltet vand i ca. 3 minutter.
Server den stegte torsk med broccolien og f.eks. kogte kartofler eller naturris.