Torsk i fad med grøntsager
Utrolig nem og lækker ret med torsk og grøntsager i en dejlig sauce. Det hele tilberedes i det samme fad i ovnen.
Ingredienser
til 2 personer- 4 gulerødder
- 300 g kartofler
- 2 porrer
- 2 dl piskefløde
- saften fra 1⁄2 citron
- 2 dl hvidvin eller bouillon
- salt
- peber
- 300 g torskefilet
Start med at gøre grøntsager og sovs klar
Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i skiver eller andre mundrette stykker. Skyl porrerne, og skær dem ligeledes i skiver. Kom grøntsagerne i et ildfast fad.
Tænd ovnen på 200 grader. Rør fløde og citronsaft sammen i en skål. Rør derefter hvidvinen i. Krydr med salt og peber, og hæld blandingen over grøntsagerne.
Sæt fadet i ovnen i 35-40 minutter (afhængig af ovn). Grøntsagerne skal være næsten helt møre, inden torsken lægges i fadet.
Læg torskefileterne i fadet
Læg torskefileterne i fadet, og krydr med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i yderligere 10-12 minutter afhængig af, hvor tykke fileterne er.
Velbekomme!
Tag også et kig på denne spændende opskrift på torsk i fad med karrysauce.
Kan man bruge frossen torsk?
Jeg vil klart anbefale, at man bruger friske torskefileter til retten, da det giver det bedste resultat. Ønsker du alligevel at bruge torskefileter fra frost, skal du blot lade dem tø op og tilberede dem som ellers beskrevet i opskriften.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 827 kcal | 1653 kcal |
Kulhydrat | 50 g | 101 g |
Protein | 37 g | 73 g |
Fedt | 42 g | 85 g |