Stegte ris med æg og kylling
Virkelig skøn opskrift på stegte ris med æg og kylling, der kan varieres i det uendelige. Brug f.eks. de grøntsager du lige har i køleskabet eller skift kyllingen ud med rejer, hvis du bedre kan lide det. Denne simple ret har en dejlig krydret smag af lækre asiatiske saucer.
Ingredienser
til 2 personer- 2 dl ris
- 1 rød peberfrugt
- 1 gulerod (stor)
- 1⁄2 squash
- 3 forårsløg
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk sød chilisauce
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk østerssauce
- 1 æg
- 2 kyllingebryster
- olie
- salt
- peber
Start med at gøre ris og grøntsager klar
Kog risene efter pakkens anvisning, og gør de andre ting klar imens.
Fjern kernerne fra den røde peber, skyl den, og skær den ud i små stykker. Skræl guleroden, og skær den ud i tilsvarende små stykker.
Skyl squashen, og skær også den ud i små stykker. Rens forårsløgene, skær dem over på langs, og snit dem. Hak løg og hvidløg fint.
Lav wok-saucen og pisk æg sammen
Bland chilisauce, sojasauce og østerssauce i en lille skål, så det er klar til at komme i retten.
Pisk ægget i en skål for sig.
Steg kylling, grøntsager og ris
Fjern fedt og hinder fra kyllingebrysterne, og skær dem ud i små stykker. Steg dem i lidt olie på en pande eller i en wok sammen med hvidløget. Krydr med salt og peber.
Skub kyllingen til siden på panden, når det er brunet, og kom så ægget på. Rør rundt i ægget, så det bliver stegt, og bland så kylling og æg sammen på panden (se billedet).
Kom grøntsagerne på, og steg det hele i et par minutter. Kom risene på panden, og hæld saucen henover. Steg det hele godt igennem.
Servér evt. de stegte ris med lidt frisk persille eller basilikum.
Se også:
Stegte ris med æg og grøntsager
Madspildstip
Grøntsagerne i denne ret kan sagtens varieres, hvilket gør det til en oplagt tøm køleskabet ret. Det er f.eks. både lækkert med spidskål, broccoli, blomkål eller bønner i retten.
Retten bliver desuden kun endnu bedre, hvis den er lavet med en rest kolde ris fra dagen forinden.
Næringsindhold for stegte ris med kylling og æg
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 698 kcal | 1397 kcal |
Kulhydrat | 87 g | 173 g |
Protein | 43 g | 87 g |
Fedt | 18 g | 35 g |