Sund tomatsuppe
Denne sunde tomatsuppe indeholder masser af grøntsager, der både gør den smagfuld og fuld af vitaminer. Suppen toppes med et kogt æg, så du også får lidt protein til dit måltid, og den kan med fordel serveres med en skive brød til.
Ingredienser
til 4 personer- 1 peberfrugt (stor)
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 800 g tomatpassata
- 70 g tomatpuré
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 8 dl vand
- 4 æg
- 4 spsk creme fraiche (eller rømme)
Rens og skyl peberfrugt, løg og gulerødder, og kom dem i en minihakker. Hak dem fint.
Steg hvidløgsfeddene (med skal på) i olien på en pande, til de er møre. Lad dem køle lidt af.
Kom alle grøntsagerne i panden, og steg dem møre. Det tager ca. 5 minutter.
Tilsæt tomatpassata og tomatpuré samt grøntsagsbouillon og vand. Lad det koge op, og lad det så simre i ca. 30 minutter.
Kog æggene i ca. 7 minutter. Pil dem, og halvér dem.
Server tomatsuppen med et kogt æg og en skefuld creme fraiche eller rømme.