Sunde boller i karry med få kalorier
Super lækker og meget sundere variant af boller i karry med masser af grøntsager og ganske få kalorier. Og man skal endda ikke engang stå og bakse med en opbagt sovs, så det er en fantastisk nem hverdagsret at kaste sig over.
Ingredienser
til 4 personerKødboller
- 1 løg
- 400 g fedtfattigt hakket svinekød (4-7 % fedt)
- 1 æg
- 2 tsk salt
- peber
- 7 dl vand
- 2 hønsebouillonterninger
Karrysovs
- 1 løg (lille)
- 200 g gulerødder
- 1⁄2 squash
- 1 blomkål (lille)
- 2 spsk karry
Serveringsforslag
- brune ris
Kødboller
Pil løg, og hak det fint. Bland det godt sammen med hakket svinekød, æg og salt. Krydr farsen med peber.
Bring vandet til en let simren i en gryde. Opløs hønsebouillonterninger i vandet.
Form farsen til kødboller, og kom dem ned i hønsebouillonen i gryden. Det er vigtigt, at kødbollerne ligger i ét lag, så kog dem evt. ad flere omgange.
Damp kødbollerne i ca. 8-10 minutter, til de er gennemstegte. Forbered ingredienserne til karrysovsen, imens kødbollerne koger.
Tag kødbollerne op, men lad bouillonen blive i gryden.
Sund karrysovs
Pil løg, og skær det i skiver.
Skræl gulerødder, og skær dem i tern. Skyl squashen, og skær også denne i tern.
Skyl blomkålen, og del den i stok og top. Skær toppen i buketter, og skær stokken i små tern.
Kom grøntsagerne op til hønsebouillonen i gryden, og tilsæt karry. Lad det koge i ca. 10-15 minutter, til alle grøntsagerne er helt møre. Kogetiden afhænger af, hvor store stykker, du har skåret dine grøntsager i.
Blend sovsen, til den er helt glat og cremet. Kom sovs og kødboller tilbage i gryden, og lad det simre i ca. 5 minutter, til bollerne er genvarmede.
Servér f.eks. med brune ris eller grøntsagsris, hvis det skal være low carb.
Sundt tilbehør til retten
Jeg kan anbefale at servere retten med kogte brune ris blandet med dampet spidskål - super lækkert og sundt tilbehør, hvor du skal bruge følgende (til 4 personer):
- 5 dl vand
- Salt
- 200 g brune ris
- 1 lille spidskål
Bring vandet i kog, og krydr det med salt. Tilsæt de brune ris, og kog dem i 25 minutter under låg. Skyl spidskål, og hak det helt fint. Kom den hakkede spidskål op i gryden til risene, og kog begge dele yderligere 10 minutter. Lad det trække under låg i 5 minutter inden servering.
Hvis du serverer dette tilbehør til de sunde boller i karry, kommer det samlede kalorietal for retten op på 496 kalorier per person.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for sunde boller i karry
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 263 kcal | 1050 kcal |
Kulhydrat | 14 g | 57 g |
Protein | 27 g | 109 g |
Fedt | 9 g | 36 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på boller i karry - ikke ris eller andet tilbehør. Se her hvordan vi beregner kalorieindholdet.
Madplan med få kalorier
De sunde boller i karry er en af retterne i denne kalorielette madplan, som jeg varmt kan anbefale: