Sunde knækbrød med kerner
De hjemmebagte knækbrød er saftige, sprøde og med garanti ikke kedelige. Og de er fulde af fibre og sunde fedtsyrer fra frø og kerner. Dejlige til morgenmad, frokost eller som nærende mellemmåltid. Kan spises med eller uden pålæg.
Ingredienser
til 36 stk- 3 dl solsikkekerner
- 2 dl sesamfrø
- 2 dl valnødder
- 2 dl hørfrø
- 2 dl havregryn
- 1 dl hele hvedekerner
- 1 dl hvedeklid
- 1 dl hel rugkerne
- 1 dl havreklid
- 1 spsk salt
- ca. 7 dl vand
Bland alle ingredienserne i en skål og rør dem godt sammen til en smidig masse. Hak evt. valnøddekernerne groft, hvis de er hele.
Lad dejen hvile i ca. en halv time.
Tag bageplader frem og læg bagepapir på dem. Fordel dejen på pladerne og rul den ud med en kagerulle for at få den tynd. Prøv så vidt muligt at få dejen firkantet og lige tynd over det hele.
Læg evt. bagepapir over dejen, mens du ruller den ud – så klistrer den ikke til kagerullen. Fjern i så fald det øverste lag bagepapir, inden de sættes i ovnen.
Bag først de sunde knækbrød ved 170 graders varmluft i 10 min. Tag dem derpå ud af ovnen, skær dem ud (evt. med en pizzaskærer) og bag dem i 20 min. mere. Giv dem til slut yderligere 15 min. ved 130 grader.
En bageplade giver ca. 12 stk. knækbrød. Bager du 36 stk. knækbrød, fordeles dejen ud på 3 bageplader. Man kan godt sætte flere plader i ovnen samtidig, men det kan i så fald være en god idé at bytte om på deres placering undervejs.