Svampet chokoladekage i bradepande
Ufattelig saftig og svampet chokoladekage med en creme, som bages med og giver kagen en ekstra dejlig konsistens. Nyd den i sig selv eller pynt med glasur på toppen - kagen er en succes uanset hvad, og der er nok til mange kagesultne mennesker.
Ingredienser
til 20 personer- 350 g smør
- 150 g chokolade
- 4 æg
- 6 dl sukker
- 2 1⁄2 dl naturel yoghurt
- 3 dl mælk
- 8 dl hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 5 spsk kakaopulver
Creme der gør kagen ekstra svampet
- 500 g mascarpone
- 5 spsk kakaopulver
- 1 1⁄2 dl flormelis
Glasur
- 150 g smør
- 85 g chokolade
- 5 dl flormelis
- 1 æg
Sådan laver du chokoladekagen
Smelt smør og chokolade i en gryde ved lav varme. Stil det til side, og lad det køle af.
Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt, og bland yoghurt og mælk i.
Bland hvedemel, natron, bagepulver og kakao, sigt det i dejen, og bland det forsigtigt sammen. Rør derefter den afkølede chokoladeblanding i.
Hæld ca. halvdelen af dejen op i en bradepande (ca. 35x40 cm) beklædt med bagepapir.
Creme der gør kagen ekstra svampet
Pisk mascarpone sammen med flormelis og kakao. Sigt det evt. i, så du undgår klumper. Kom cremen op i en frysepose eller en sprøjtepose, og klip hul i hjørnet. Sprøjt cremen ud over dejen i bradepanden, og hæld resten af dejen over.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Den svampede chokoladekage smager skønt i sig selv, men hvis du vil pynte den lidt ekstra kan du smøre glasur på.
Glasur
Smelt smør og chokolade ved lav varme, pisk derefter flormelis i og til sidst ægget. Smør glasuren på kagen, når den er helt afkølet.
Se også:
Denne svampede chokoladekage med den lækreste Dumle-glasur - den er slet ikke til at holde fingrene fra.
Det siger andre om den svampede chokoladekage
»En af de bedste kager, som jeg vender tilbage til gang efter gang. Dog tilsætter jeg altid en smule mælk til mascarponeblandingen, så den er nemmere at sprøjte på kagen😀«
»😋😋 den er bare lækker og blød«
»Den bedste chokoladekage ever...👍 Mine kollegaer vil kun have den😉«
Ofte stillede spørgsmål om kagen
Kan kagen bages som muffins?
Jeg har ikke selv prøvet det, men det tror jeg sagtens, man kan - selvfølgelig med reduceret bagetid.
Hvad er mascarpone, og hvor kan det købes?
Mascarpone er en italiensk form for friskost. Det kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder - også discountbutikkerne.
Kan chokoladekagen fryses?
Ja, den kan sagtens fryses. Jeg ville dog fryse den uden glasuren.
Næringsindhold for svampet chokoladekage i bradepande
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 651 kcal | 13021 kcal |
Kulhydrat | 68 g | 1354 g |
Protein | 8 g | 162 g |
Fedt | 38 g | 761 g |
Næringsindhold pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 20 stykker.
- Publiceret d.
- 16.03.16.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Kager ›
- Chokoladekage ›
- Chokoladekage i bradepande