Svinemørbrad på grill - lækker opskrift på grillet svinemørbrad
Der er næsten ikke noget bedre end et stykke lækkert grillet svinemørbrad, der både er mørt og saftigt. I denne opskrift får kødet selskab af en fantastisk barbecuemarinade, som karamelliserer på grillen og skaber en skøn stegeskorpe.
Ingredienser
til 3 personer- 1 svinemørbrad
Barbecuemarinade
- 1 fed hvidløg
- 1 1⁄2 spsk olie
- 1 spsk paprika
- 1 1⁄2 spsk tomatketchup
- 1 spsk sojasauce
- 1 spsk brun farin
- 1⁄4 spsk balsamico
- 1⁄2 tsk cayennepeber
- 1⁄2 tsk salt
- peber
Sådan griller du en svinemørbrad
Afpuds svinemørbraden for fedt og sener.
Pres hvidløg til marinaden, og bland det sammen med olien og de øvrige ingredienser.
Smør svinemørbraden godt ind i marinaden, og læg den på grillen. Grill den ved indirekte varme i ca. 20 minutter, eller til den er gennemstegt.
Brug en pensel til at smøre mere marinade på i løbet af stegetiden.
Vil du have flere forslag til marinade?
Så se denne opskrift på marinade til svinemørbrad.
Hvilken temperatur skal kødet have?
Hvis du har et stegetermometer og gerne vil måle kernetemperaturen undervejs, så du er sikker på et perfekt grillresultat, kan du se denne oversigt over centrumtemperaturer:
Kernetemperatur | |
---|---|
Rosa | 62-63 grader |
Medium-rosa | 64-66 grader |
Gennemstegt | 67-70 grader |
Jeg foretrækker et medium rosastegt resultat, der er tæt på gennemstegt, så jeg tager kødet af, når det rammer 65-66 grader. På det stadie er kødet kun svagt rosa, men stadig super saftigt.
Må svinemørbrad være rosa?
Ja, det må det gerne. Når der er tale om hele stykker kød, behøver man ikke at gennemstege det. Her sidder de potentielt skadelige bakterier nemlig på ydersiden af kødet, og de forsvinder derfor under grillningen.
Godt tilbehør til grillet mørbrad
Det er rigtig lækkert at servere noget grønt tilbehør til mørbraden, f.eks. i form af grillede grøntsager eller en dejlig salat, og jeg kan især anbefale disse opskrifter:
Lækkert tilbehør til grillmadGrillet spidskålSuveræn blomkålstzatzikiKold kartoffelsalat med radiser og purløg