Svinemørbrad i fad
Lækker svinemørbrad i fad med en skøn, cremet paprikasovs og sprød bacon på toppen. Retten steges færdig i ovnen, så der er tid til at lave masser af lækkert tilbehør til.
Ingredienser
til 4 personer- 1 pk bacon i skiver
- 1 løg (stort)
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 2 svinemørbrader
- salt
- peber
- 10 g smør
- 1⁄2 l madlavningsfløde (18%)
- 1⁄2 hønsebouillonterning
- 1 tsk timian
- 3 1⁄2 tsk tomatpuré
- 2 tsk paprika
- evt. persille (til drys)
Evt. tilbehør
- kartoffelmos
- ris
Steg bacon på panden, til det begynder at tage lidt farve. Det skal ikke være stegt helt færdigt.
Hak løg fint, og skær peberfrugter i tern. Tag bacon op, og læg det på fedtsugende papir. Kom løg og peberfrugt på panden, og svits det i baconfedtet ved middel varme, til løgene begynder at blive gennemsigtige.
Klargør imens svinemørbrad ved at fjerne bimørbrad, sener og det værste fedt. Skær hver mørbrad i ca. 3 cm tykke bøffer. Pres bøfferne lidt fladere med håndfladen, og krydr godt med salt og peber.
Læg de svitsede løg og peberfrugt op i et ildfast fad, og stil det til side.
Skru op for varmen under panden, og kom smør på. Brun mørbradbøfferne godt på begge sider, så de får en god stegeskorpe. Gør det gerne af to omgange, så der ikke er for mange bøffer på panden på én gang. Kom bøfferne ovenpå løg og peberfrugt i det ildfaste fad.
Kog panden af med madlavningsfløden i to minutter, og kom hønsebuillonterning, timian, paprika og tomatpuré i. Lad det simre i fem minutter, og hæld det derefter over bøfferne i det ildfaste fad. Læg baconskiverne ovenpå, og kom fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, indtil mørbradbøfferne er gennemstegte.
Svinemørbrad i fad kan serveres med f.eks. ris eller kartoffelmos og et stykke godt brød til.
Se også:
Denne kanongode italienske mørbradgryde - den smager helt forrygende.
Lækre salater til mørbrad
Det er rigtig lækkert at servere en af disse suveræne salater til mørbraden:
Spidskålssalat med mormordressingBlomkålssalat med avocadoNem bønnesalat med feta og lækker dressing
Næringsindhold for retten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 641 kcal | 2564 kcal |
Kulhydrat | 17 g | 69 g |
Protein | 65 g | 261 g |
Fedt | 34 g | 138 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på svinemørbrad i fad - ikke tilbehøret.