Svinemørbrad i hvidvinssauce
Utrolig lækker ret med saftig svinemørbrad i en cremet hvidvinssauce med bacon, peberfrugt og et drys finthakkede krydderurter. Smager forrygende serveret med f.eks. spaghetti, ris eller kartoffelmos.
Ingredienser
til 4 personer- 200 g bacontern
- 2 svinemørbrader
- 1 løg (stort)
- 4 fed hvidløg
- evt. lidt olie
- 1 rød peberfrugt
- 2 1⁄2 dl hvidvin
- 1 1⁄2 dl vand
- 1⁄2 hønsebouillonterning
- 2 1⁄2 dl madlavningsfløde (18 %)
- 1 bdt persille
- 1⁄2 bdt basilikum
- salt
- peber
Steg baconternene sprøde i en stor pande, og afpuds imens svinemørbrad for fedt og sener. Skær hver mørbrad igennem på langs, og skær dem efterfølgende i tynde skiver. Tag baconternene op, og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Krydr mørbradstykkerne med salt og peber, og brun dem i det resterende baconfedt på panden ved høj varme.
Hak løg og hvidløg fint, og skær den røde peber i små tern. Tag de brunede mørbradstykker af panden, og sæt dem til side.
Svits løg og hvidløg ved middel varme i den samme pande. Kom evt. lidt ekstra olie på panden, hvis der mangler fedtstof. Tilsæt rød peberfrugt, og lad det stege, indtil løgene er gennemsigtige. Hæld herefter hvidvinen på. Når hvidvinen er kogt ind til det halve, tilsættes vand, hønsebouillonterning og madlavningsfløde.
Lad det koge i 10 minutter, kom svinemørbraden i hvidvinssaucen sammen med de sprøde bacontern, og lad det varme godt igennem. Hak persille og basilikum, vend det i retten, og smag til med salt og peber.
Servér retten med f.eks. spaghetti, ris eller kartoffelmos.