Syltet chili
Syltning af den lille stærke chilifrugt er utrolig nemt, og gør at de kan holde sig flere måneder i køleskabet. Så har du farverigt tilbehør, der kan peppe enhver mexicansk, asiatisk eller anden ret op.
Ingredienser
til 2 glas- 1 l eddike
- 300 g sukker
- ca. 25 chilier (gerne forskellige farver og varianter)
Hæld eddiken i en gryde. Bring det i kog og tilsæt sukkeret. Rør rundt indtil sukkeret er opløst. Sluk for blusset.
Skyl chilierne. De kan enten syltes hele eller skæres i mindre stykker. Jeg plejer at gøre lidt af hvert, så jeg har syltet chili i forskellige former. Fjern evt. kernerne hvis de syltede chilier ikke skal være for stærk.
Kom de hele/udskårne chilier i gryden med let afkølet eddikelage.
Skold nogle passende sylteglas (eller andre beholdere) med kogende vand. Hæld chilier og eddikelagen i glasene. Opbevar på køl.
De er klar til at blive spist allerede dagen efter, men de kan holde sig i flere måneder.