Tempurarejer med lækkert tilbehør
Det er dejligt simpelt at få dine tempurarejer perfekt sprøde. Med den farverige bund af frugt og grøntsager får de også et flot og friskt udtryk. Fantastisk som dekorativ forret eller som tilbehør, f.eks. til sushimenuen.
Ingredienser
til 4 personer- 1 bdt forårsløg
- 1⁄2 agurk
- 1⁄2 mango
- 1⁄2 rød chili
- saften fra 1⁄2 limefrugt
- evt. 1 håndfuld frisk koriander
- ca. 2 dl olie til stegning
- 16 tempurarejer (du kan bruge torpedorejer fra frost eller færdiglavede tempurarejer fra fiskehandleren)
- chilimayonnaise (se opskrift) eller sød chilisauce.
- evt. sesamfrø til pynt
Start med at lave tilbehøret
Rengør forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
Flæk agurken på langs. Skrab de bløde kerner ud med en ske - de skal ikke bruges. Skær agurken i fine tern.
Skræl mangoen, og skær den i fine tern. Undgå den hårde sten i midten.
Flæk chilien på langs, og fjern kernerne. Snit chilien fint.
Bland forårsløg, agurk, mango og chili sammen i en skål. Pres limesaft over. Bland evt. friskhakket koriander i tilbehøret.
Steg tempurarejerne sprøde på en pande
Hæld olie på panden, så det når ca. en halv cm op. Varm olien godt op, og steg tempurarejerne deri, indtil de er brune/gyldne på alle sider.
Alle rejerne kan næppe være på panden på én gang, så steg dem i flere "hold", og tilsæt yderligere olie undervejs.
Når tempurarejerne er stegt, lægges de på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedtstof. Så bliver de mere sprøde.
Ved servering anrettes tempurarejerne på en bund af tilbehøret (brug evt. en madring). Udenom laves små prikker eller toppe af chilimayo og til sidst drysses evt. med ristede sesamfrø.
Se også:
Rispapirruller med rejer
Er tempurarejer og torpedorejer det samme?
Både torpedo- og tempurarejer er panerede rejer, så de minder rigtig meget om hinanden. Begge dele kan købes på frost i langt de fleste dagligvarebutikker, men der kan være forskel på, hvad der er brugt til paneringen fra mærke til mærke.