Lækre thai kødboller
Virkelig lækre thai-inspirerede kødboller, der glaseres i en suveræn blanding af sojasauce og barbecuesauce, så de får en helt fantastisk karamelliseret overflade samtidig med, at de er dejligt saftige indvendig. En helt perfekt kombination.
Ingredienser
til 3 personerThai kødboller
- 1⁄2 bdt forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk ingefær
- 500 g hakket svinekød
- 2 spsk sojasauce
- 1 1⁄2 spsk hvedemel
- 1 æg
- peber
- evt. olie til stegning
Glasering
- 1⁄2 dl sojasauce
- 2 1⁄2 spsk barbecuesauce
Sådan laver du kødbollerne
Skyl forårsløg, og snit det fint. Gem lidt af den grønne top til servering. Pil hvidløg, og riv det fint. Skræl ingefær, riv det fint, og mål den angivne mængde af.
Kom det hakkede svinekød op i en skål, og tilsæt forårsløg, hvidløg, ingefær, sojasauce, hvedemel og æg. Krydr med peber, og ælt farsen godt igennem.
Form farsen til kødboller, og steg dem i olie. Tilsæt sojasauce og barbecuesauce (til glaseringen), når kødbollerne er næsten færdigstegte. Lad det simre i ca. 5 minutter, og vend det hele godt rundt undervejs, så kødbollerne er dækket rigtig godt af glaseringen.
Drys med fintsnittet forårsløg inden servering.
Se også disse asiatiske kødboller der laves med teriyaki sauce.
Godt tilbehør til kødbollerne
Til kødbollerne fungerer det rigtig godt at servere f.eks. en asiatisk coleslaw, en dejlig avocadosalat eller en knasende sprød spidskålssalat med sojamandler.
Derudover er det også virkelig lækkert med en gang stegte ris eller stegt quinoa til.
Tip til tilberedning i ovn
I stedet for at stege kødbollerne på panden, kan man stege dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Ved slutningen af stegetiden varmes sojasauce og barbecuesauce op på en pande, og kødbollerne glaseres heri i 5 minutter.
Fordelen ved denne tilberedningsmetode er, at man har hænderne fri til at lave lækkert tilbehør (se forslag herover).
Hvor mange kødboller giver opskriften?
Til 3 personer giver opskriften ca. 15 kødboller, så der er omkring 5 kødboller per mand. Det afhænger selvfølgelig lidt af, hvor store/små man laver kødbollerne, men det var det antal, jeg fik ud af portionen.
Næringsindhold
pr. kødbolle | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 88 kcal | 442 kcal | 1325 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 16 g | 49 g |
Protein | 8 g | 40 g | 121 g |
Fedt | 5 g | 23 g | 69 g |