Wok med tigerrejer
Den milde smag af cashewnødder og stegte tigerrejer kombineres på fineste vis i denne wok med smagsnuancer fra ingefær, woksauce og gode grøntsager til en forrygende ret, der vækker reminiscens om det asiatiske køkken.
Ingredienser
til 4 personer- 100 g usaltede cashewnødder
- 1 spsk ingefær
- 2 spsk olie til grønsagerne
- 2 spsk olie til tigerrejerne
- 150 g gulerødder
- 1 squash
- 1⁄2 gul peberfrugt
- 1⁄2 orange peberfrugt
- 50 g woksauce efter eget valg
- 250 g fuldkornsnudler
- 400 g tigerrejer (rå)
- salt
- peber
Rist cashewnødderne i wokken til de har fået lidt farve og lad den afkøle i en skål.
Riv den friske ingefær fint. Skær alle grøntsager i strimler. Kom olie i wokken sammen med ingefær og grøntsagerne, og steg i 2 minutter. Tilsæt woksaucen.
Kom olien til tigerrejerne på en pande og varm det op, tilsæt rejerne og steg dem til de er røde.
Kog nudlerne efter anvisningen på posen.
Tilsidst blandes nudler og grøntsager i wokken, og der smages til med salt og peber. Rejerne og cashewnødderne anrettes øverst på retten.
Det er en god ide at have en skål med vand til at dyppe fingrene i når tigerrejerne skal pilles.