Tiramisu - den bedste opskrift
Det er ikke uden grund, at tiramisu er blevet en klassiker, og det her er den bedste, jeg har smagt i længe. Den bløde creme, den diskrete kaffesmag og de svampede ladyfingers udgør bare en perfekt smagsenhed. Opskriften er tilmed supernem at følge, og så kan den med fordel laves dagen i forvejen.
Ingredienser
til 10 personer- 3 æg
- 80 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 500 g mascarpone
- 3 1⁄2 dl kaffe (drikkeklar) (stærk og afkølet)
- 3⁄4 dl Amaretto (eller anden mandellikør)
- 200 g ladyfingers
- 1 1⁄2 spsk kakaopulver (til servering)
- evt. 75 g chokolade (til servering)
Sådan laver du den bedste tiramisu
Del æggene i hvider og blommer, og kom dem i hver sin skål. Tilsæt sukker og vaniljesukker til æggeblommerne, og pisk det til en lys og luftig masse. Det kan godt tage lidt tid.
Rør eller pisk mascarponen i massen. Start med lidt ad gangen, og pisk det godt ind, så der ikke kommer klumper i.
Vask piskerisene grundigt, og pisk hviderne stive i en anden skål. Vend dem forsigtigt i cremen.
Bland den stærke kolde kaffe med Amarettoen i en flad skål eller en dyb tallerken.
Opbygning af desserten
Dyp hver ladyfinger i kaffen i ca. 3-5 sekunder, så den når at suge noget af kaffen til sig, men uden at den bliver helt sjasket. Læg den i bunden af et fad (ca. 20 x 20 cm). Gør dette med halvdelen af dine ladyfingers, til bunden er helt dækket.
Fordel halvdelen af mascarponecremen ovenpå.
Dyp den sidste halvdel af ladyfingersene i kaffen, og læg dem ovenpå cremen. Slut af med at sprede den sidste halvdel af creme ud over, så den dækker helt.
Dæk fadet eller skålen til med film, og sæt tiramisuen i køleskabet. Den skal gerne sætte sig i minimum 4 timer, inden den spises, men den må også meget gerne stå natten over.
Servering
Sigt kakaopulver over toppen af tiramisuen inden servering.
Jeg hakkede også noget mørk chokolade og dryssede ovenpå, så der var lidt knas, men det kan sagtens udelades.
Se også:
Tiramisu lavet som en flot lagkage
Hvad kan man bruge i stedet for Amaretto?
I stedet for Amaretto er det super lækkert at bruge f.eks. en god mørk rom, cognac eller marsala i tiramisuen, og det fungerer også rigtig godt at bruge en kaffelikør (f.eks. Kahlua) for at fremhæve smagen af kaffe lidt mere.
Vil du lave en alkoholfri version, kan du smage kaffen til med lidt mandelessens.
Hvor kan man købe ladyfingers?
Man kan købe ladyfingers i alle større supermarkeder, f.eks. Superbrugsen, Føtex, Bilka eller Meny. Du kan også være heldig at de har dem i nogle discountbutikker.
Næringsindhold for tiramisu
pr. 100 gram | pr. stykke | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 259 kcal | 370 kcal | 3701 kcal |
Kulhydrat | 21 g | 30 g | 299 g |
Protein | 5 g | 6 g | 65 g |
Fedt | 16 g | 23 g | 233 g |
Næringsindholdet pr. stykke forudsætter at tiramisuen skæres i 10 stykker. Beregningen omfatter ikke hakket chokolade på toppen.
- Publiceret d.
- 12.09.16.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Italienske desserter