Tøm køleskabet kage
Der findes ikke nogen bedre måde at få tømt køleskabet på end ved at bage en lækker kage. I den her opskrift kan du selv vælge hvilken slags kage, du vil lave, ud fra det du har liggende.
Ingredienser
til 1 fadGrunddej
- 4 æg
- 180 g sukker
- evt. 1 spsk vaniljesukker (har du ikke vaniljesukker, kan du sagtens undlade det)
- 175 g creme fraiche eller yoghurt, kærnemælk, A38 eller lignende
- 2 spsk olie eller smeltet smør
- 200 g hvedemel
- evt. 2 tsk bagepulver (kan godt undlades, hvis du ikke har det i skabet)
Mulighed 1: Gulerodskage
- 150 g gulerødder
- 2 1⁄2 tsk kanel
Mulighed 2: Bærkage
- 200 g bær (f.eks. hindbær, blåbær, jordbær, brombær - de kan både være friske og frosne)
- ekstra 2 spsk sukker eller vaniljesukker
Mulighed 3: Chokoladekage
- 100 g chokolade
- 2 spsk kakaopulver
Mulighed 4: Banankage
- 200 g banan (1 stor banan vejer ca. 100 g)
- ekstra 40 g mel
- evt. lidt chokolade (enten finthakket eller pålægschokolade)
Grunddej til kagen
Pisk æg, sukker og evt. vaniljesukker lyst og luftigt. Pisk creme fraiche og olie i.
Bland hvedemel og evt. bagepulver. Jeg har både bagt kagen med og uden bagepulver, og begge dele fungerer fint. Hvis du undlader bagepulver er det dog vigtigt at piske æg og sukker ekstra grundigt.
Sigt hvedemel og evt. bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt i, så du bevarer så meget luft som muligt i dejen.
Nu kan du selv vælge hvilken smagsvariant, du vil lave. I alle varianterne af tøm køleskabet kagen skal den færdige dej hældes op i et smurt fad eller bradepande beklædt med bagepapir (det fad, jeg brugte, målte ca. 35x18 cm).
Mulighed 1: Gulerodskage
Skræl gulerødderne, og riv dem fint.
Rør revet gulerod og kanel i dejen, og bag kagen ved 190 grader i 35-40 minutter.
Mulighed 2: Bærkage
Bland bær (friske eller frosne) med sukkeret.
Hæld grunddejen op i fadet eller bradepanden, og fordel bærrene ovenpå. Bag ved 190 grader i 35-40 minutter.
Mulighed 3: Chokoladekage
Smelt chokoladen ved lav varme i en gryde eller i mikroovnen.
Sigt kakaopulveret i grunddejen, og vend det forsigtigt i. Bland til sidst den smeltede chokolade i.
Bag chokoladekagen i 35-40 minutter ved 190 grader.
Mulighed 4: Banankage
Mos bananerne, og rør dem i dejen sammen med det ekstra mel. Bag kagen i 35-40 minutter ved 190 grader.
Efter bagning kan du lægge pålægschokolade eller drysse lidt finthakket chokolade på kagen. Når det er smeltet, kan du nemt smøre det ud på kagen.