Tilbehør til tunbøffer
Det lækreste tilbehør til tunbøffer, der består af en super sprød salat med bl.a. avocado, agurk og bønner samt et friskt strejf af lime.
Hvad spiser man til tunsteak?
Jeg synes, det er rigtig lækkert med noget friskt tilbehør til, og længere nede får du opskriften på den salat, jeg plejer at lave til tunbøffer. Først vil jeg dog lige tippe dig om de her forskellige slags tilbehør, der også passer rigtig godt til tunsteaks:
Mangosalat med avocadoSprød asiatisk coleslawTilbehør til grillet tunbøf og andet grillmad
Du kan naturligvis også holde det helt simpelt og servere tunbøfferne med kartofler og sovs til, f.eks. denne sovs, der passer rigtig godt til fisk.
Og lad os så komme igang med opskriften 😀
Ingredienser
til 4 personer- 100 g edamamebønner eller grønne bønner
- 2 hjertesalater
- 1⁄2 bdt forårsløg
- 1⁄2 agurk
- saft af 1 limefrugt
- 1 avocado
- 4 spsk sesamfrø
- evt. 1 bdt mynte eller koriander
- evt. 1 chili
Sådan laver du tilbehøret
- Overhæld edamamebønnerne med kogende vand, og lad dem stå i 1 minut. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af. Bruger du grønne bønner, skal du nippe enderne af, skære dem i mundrette stykker og derefter koge dem i 5-6 minutter.
- Skyl hjertesalaten grundigt, og riv eller skær den i mindre stykker. Skyl forårsløgne, og snit dem fint.
- Skyl agurk, og halvér den. Fjern de våde kerner i midten, og skær dernæst agurken i tynde skiver.
- Vend bønner, hjertesalat, forårsløg og agurk sammen med limesaften.
- Fjern skal og sten fra avocadoen, og skær den i tynde skiver.
- Tilsæt avocado til salaten sammen med sesamfrø (rist gerne sesamfrøene på en tør pande, inden de kommer i salaten - det giver lidt ekstra smag).
- Skyl evt. mynte (eller koriander) og chili, snit begge dele fint, og bland det sammen med de øvrige ingredienser, hvis du vil have det i salaten.
2 dressinger der passer godt til tunbøf
Vil du servere en lækker dressing eller kold sovs til tunbøfferne og salaten, kan jeg især anbefale disse opskrifter:
Soja-sesamdressingChilimayonnaise
Sådan laver du nemt salaten til en nudelsalat
Det er rigtig lækkert og giver lidt ekstra fylde at tilføje nudler til salaten.
Til 4 personer skal du bruge 200 g ægnudler og risnudler, som blot skal koges efter anvisningen på pakken. Du kan i princippet også bruge pasta (spaghetti), men jeg synes, det fungerer bedst med nudler.
Se lige her, hvor lækkert det ser ud med risnudler i salaten:
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det asiatiske køkken
Smage: Salat, avocado, sesam
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for tunbøf-tilbehøret
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 158 kcal | 631 kcal |
Kulhydrat | 8 g | 32 g |
Protein | 6 g | 24 g |
Fedt | 10 g | 41 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på tilbehør (ikke tunbøfferne).
2 lækre opskrifter med tunbøffer
Her kan du se to forskellige opskrifter på tunbøffer, der både er super nemme og lækre:
Tuntataki (lynstegt tunsteak)Nem forret med tun og wasabi