Vandbakkelser med is
De populære vandbakkelser er slet ikke så svære selv at lave og kan tilberedes med utallige variationer af fyld. Is og hakket chokolade er en sikker vinder. De lune kager omgiver den kølige is og resultatet er hjertevarmende og mundvandsdrivende. Servér som dessert for gæsterne, børn som voksne.
Ingredienser
til 12 stkDej
- 75 g smør
- 1 1⁄2 dl vand
- 75 g mel
- 3 æg (små)
Fyld
- 100 g chokolade
- 1⁄2 l vaniljeis
Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Rør vandet i og rør dernæst melet i lidt ad gangen.
Tag gryden af varmen og fortsæt med at røre i 5 minutter. Rør æggene i - et ad gangen.
Smør nogle små muffinsforme med fedtstof og kom dejen i. Bag i ovnen ved 220 grader i 15 minutter (uden at åbne lågen undervejs).
Hak chokoladen og rør det i isen. Skær vandbakkelserne over og kom isen i lige inden servering.