Veganske frikadeller
Nemme veganske frikadeller med edamamebønner, krydderurter og et lille friskt strejf af citron.
Ingredienser
til 2 personer- 2 stilke frisk basilikum (eller tørret)
- 300 g edamamebønner (udbælgede)
- saften af 1⁄2 citron
- 2 stilke frisk timian (eller tørret)
- 2 stilke frisk oregano (eller tørret)
- 2 stilke frisk basilikum (eller tørret)
- urtesalt eller alm. salt
- peber (friskkværnet)
- 1 løg
- Ca. 1 spsk olie til stegning
Kog edamamebønnerne i 3 minutter. Hæld vandet fra. Kom bønnerne i en skål og blend med en stavblender til massen er jævn og hænger godt sammen.
Riv bladene af krydderurtestilkene og hak dem fint (tørret timian/oregano/basilikum kan også bruges). Bland dem i edamamemassen sammen med citronsaften. Smag til med salt og peber.
Hak løget fint og bland det i massen. (Det kan være lettere at ælte det hele sammen med hænderne end at bruge en ske).
Form massen til frikadeller og steg i olie på en pande ved medium varme i ca. 12 minutter på hver side, eller til de er gyldne og gennemstegte.
Servér f.eks. de veganske frikadeller med kartofler og salat, i pitabrød eller tag dem med i madpakken.