Vegetar aftensmad - hurtig og lækker opskrift
Nem og lækker vegetar aftensmad med masser af smag fra grøntsager og den cremede paprikasovs. Og det tager kun 20 minutter at bikse sammen.
Flere gode idéer til nem aftensmad uden kød
Inden vi går ned til selve opskriften, vil jeg også lige anbefale de her nemme og lækre vegetar-retter:
Rigtig gode blomkålsfrikadellerVegetarisk fyld til mexicanske pandekagerGod dahl med grønne linserVegetariske fyldte søde kartofler
Og lad os så komme i gang med at lave aftensmad 😀
Ingredienser
til 4 personer- 400 g gulerødder
- 3 peberfrugter
- 2 løg
- evt. 200 g champignoner (kan godt undlades, men de giver en god umamismag, når retten er uden kød)
- 2 spsk olie
- 1 ds kikærter eller kogte linser
- 2 spsk tomatpuré
- 4 spsk paprika
- 4 dl fløde eller fedtfattig madlavningsfløde (hvis det skal være sundere)
- 2 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
Forslag til tilbehør
- ris eller pasta
Sådan laver du den lækre vegetarret
- Skræl gulerødder, og skyl peberfrugterne. Skær begge dele i tern. Pil løg, og hak dem.
- Hvis du vil have champignoner i retten, så rengør dem, og skær dem i mundrette stykker.
- Steg grøntsagerne i olien ved middelhøj varme i 5 minutter.
- Tilsæt tomatpuré og paprika, og steg yderligere 2 minutter.
- Hæld fløde og vand på, og smuldr grøntsagsbouillonterningen i. Tilsæt også kikærter eller linser.
- Lad retten simre i 10 minutter, og smag til med salt og peber.
- Servér f.eks. med ris eller pasta til, eller spis retten, som den er.
Se også:
Tøm køleskabet vegetar retBagte peberfrugter med vegetarisk fyld
Kan det fryses?
Du kan sagtens fryse retten ned i enten fryseposer eller en lufttæt beholder.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor lang tid tager retten at lave:
Næringsindhold for den vegetariske paprikagryde
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 169 kcal | 653 kcal | 2612 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 35 g | 139 g |
Protein | 3 g | 11 g | 45 g |
Fedt | 13 g | 50 g | 199 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften - ikke eventuelt tilbehør i form af ris eller pasta.
Er der nok proteiner i retten?
Ja, det er der, især kikærter og linser er proteinholdige, men der er dog ikke lige så meget protein i som retter med kød. Vil man hæve proteinindholdet, kan man tilføje en ekstra dåse kikærter eller linser eller tilføje tofu til retten. Du kan også få ekstra proteiner ved at servere kogt quinoa til.