Vegetar dumplings – god opskrift
Vegetar dumplings er virkelig gode og overraskende nemme at lave, når man følger den her opskrift. De hjemmelavede dumplings serveres med en dejlig sauce til. Den klassiske kinesiske specialitet er ikke populær uden grund.
Ingredienser
til 4 personer- 220 g svampe (jeg brugte kantareller)
- olie
- 20 grønne bønner (friske)
- 100 g spinat
- 2 skalotteløg
- 2 forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk ingefær (Revet)
- 250 g tofu
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk sesamolie
- peber
- 1 pk gyoza ark (de runde dejstykker, man bruger til dumplings)
- olie til stegning
- vand til dampning
Sauce
- 4 spsk sojasauce
- 1 spsk riseddike
- 1 spsk sesamolie
- 1 tsk chiliolie
Fyld:
Rens bønner, spinat, skalotteløg og forårsløg, og hak det hele fint (evt. i en minihakker). Rens svampene, og tørsteg dem ved lav varme i et par minutter. Hæld derefter olie i panden. Kom de hakkede grøntsager ned til svampene. Pres hvidløget i, og tilsæt også revet ingefær. Lad det hele stege i et par minutter
Hæld vandet fra tofuen, og læg den på en tallerken. Pres mere vand ud af den med et stykke køkkenrulle. Hak tofuen fint, og lad den stege 2-3 minutter sammen med grøntsagerne i panden.
Kom herefter fyldet op i en si, og lad det dryppe af, mens det køler i ca. 30 minutter.
Rør fyldet sammen med sojasauce og sesamolie, og krydr med peber.
Kom en stor teske med fyld på hvert gyozaark, og fold dem sammen - du kan se en trin-for-trin vejledning til foldemetoden i denne opskrift. Læg de færdigfoldede dumplings på bagepapir, så de er klar til at blive tilberedt.
Tilberedning:
Der er to måder at tilberede dumplings på.
Måde nr. 1:
Varm en stegepande op, og kom smagsneutral olie i. Steg dine dumplings i 1-2 minutter, til de er gyldne i bunden. Kom et låg på, og hæld forsigtigt ca. 1 dl vand i stegepanden. Det er dampen, der tilbereder dem, så derfor skal låget på først, så dampen ikke forsvinder.
Lad dem dampe i 5-7 minutter. Så er de klar til servering.
Måde nr. 2:
Damp dine dumplings i en asiatisk dampkoger i 5 minutter. Flyt dem herefter over i en varm stegepande med olie i, og lad dem stege i 1-2 minutter, så de får en lysebrun stegeoverflade i bunden.
Olien kan hurtigt blive for varm, så pas på, at de ikke brænder på.
Sauce:
Bland alle ingredienserne til saucen, og server den til de hjemmelavede dumplings.
Gyozadej?
Gyozadej kan fås hos asiatiske købmænd, og den kommer normalt i pakker med 24 ark. Den ligger i køledisken, da det er en frisk dej. Man kan også lave dejen selv.