Tapas - de bedste opskrifter og ideer til tapas
Tapas er spanske småretter, der passer til vin eller serveres som hovedret, forret eller til buffet. Her har jeg samlet mine bedste opskrifter, og der er derfor masser af inspiration at hente, når der skal laves hjemmelavet tapas.
Den originale opskrift på gambas pil pil, som består af delikate rejer, hvidløg og chili samt masser af olivenolie, der er lækkert at dyppe brød i.
Virkelig god salat til tapas med lækre bagte cherrytomater, mini mozzarella og frisk grøn salat. Den kan endda piftes op med lidt ekstra ingredienser efter smag.
Sprøde tapas kartofler med en lækker spansk tomatsauce på toppen.
En god guide til hvordan du sammensætter det perfekte tapasbord, der bugner af lækre sager.
Skal der brød til tapas, er det her helt perfekt - mega luftigt med store huller, en sprød skorpe og en virkelig lækker smag.
Verdens hurtigste tapas med italiensk pølse og cornichoner. Tager kun 5 minutter at lave.
Det bliver ikke meget nemmere at lave lækre tapas. Disse er appetitlige, farverige og kan anvendes som forret eller sættes sammen med andre til et større måltid.
Små hurtige tapas med kun 3 ingredienser: Mørt oksespidsbryst, peberrodscreme og purløg.
Smukke små spyd med vandmelon, tomat og feta samt agurk, der snor sig rundt om de lækre sager. Kombinationen af de friske, sprøde grøntsager og den cremede feta er enkel, men effektfuld.
Dejlig tapas med fisk stegt sprøde i god olivenolie sammen med krydderier.
Simpel ret med tre forskellige slags tapas med varierende udtryk og hver deres karakteristiske smagsnoter, som samtidig supplerer hinanden godt.
En flot og lækker tapas med røget laks, rejesalat og lakserogn. Alle ingredienserne kan købes i supermarkedet, og så er denne tapasret nem at lave.
Disse tapas er både lækre til hverdag og til fest. Det røde kød og den cremede flødeost komplementeres af den friske rucola, som også gør retten festlig at se på.
Fine tapas-spyd med vandmelon, tomat og mozzarella, der fungerer perfekt som tilbehør på pind. Servér dem f.eks. til havefesten, tapasbordet eller på en buffet.
Bagte dadler med cremet feta og sprød parmaskinke. En skøn og hurtig lille snack til festens velkomstdrink eller når du blot har lyst til lidt lækkert.