Grillede kæmperejer
Grillede kæmperejer er et let alternativ (eller supplement) til det mere bastante kød, der ofte kommer på grillen. Serveret med hjemmelavet mayo, persille og syrlig citron, fremstår retten flot og fuldendt.
Ingredienser
- 12 kæmperejer (ukogte)
Marinade
- 1 fed hvidløg
- salt
- peber
- 6 spsk olivenolie
Hvidløgsmayo
- 1 æggeblomme
- 1 tsk fransk sennep
- 1 knsp cayennepeber
- ca. 1 1⁄4 dl jomfruolivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1⁄2 citron
- salt
Tilbehør
- citron (både)
- persille (kviste)
Sådan laver du kæmperejer på grill
- Fjern rejernes hoved og skal, undtagen ved halestykket. Brug en spids kniv til at tage den sorte tarmstreng fra.
- Rens rejerne i vand og lad dem tørre let.
- Pres hvidløget og miks det med salt, peber og olie i en skål. Læg rejerne i blandingen og lad dem hvile på køl i ca. en time.
- Lav mayonnaisen i mellemtiden. Pisk æggeblomme, sennep og cayennepeber sammen. Hæld gradvist olie i og pisk det med. Pres hvidløg og kom det i sammen med citron og salt efter smag.
- Stik rejerne på spyd (3 på hvert).
- Grill rejerne på begge sider i nogle minutter.
- Server kæmperejerne med den hjemmelavede mayo, citronbåde og persille.
Se også:
Verdens bedste skaldyrsdressing
Kan man bruge tigerrejer?
Ja, du kan sagtens bruge tigerrejer til opskriften.