Mørbrad med appelsinsky
En velsmagende opskrift på mørbrad med appelsinsky. De lækre ingredienser giver en helt særlig smagsoplevelse.
Ingredienser
til 4 personer- 1 mørbrad
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk peber
- 2 tsk timian
- skallen fra 1 økologisk appelsin
- saften fra 1 appelsin
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk olie
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
Mørbraden afpudses. Hvidløgsfedene og appelsinskal rives på den grove side af et rivejern. Revet hvidløg og appelsinskal blandes med peber og timian i et ovnfast fad. Mørbraden gnides med blandingen, og lægges i det ovnfaste fad.
Hvidvinseddike og friskpresset appelsinsaft røres sammen og hældes over mørbraden. Kom film over det ovnfaste fad, og lad det trække et par timer i køleskabet.
Ovnen tændes på 200 grader. Mørbraden brunes i olien i en gryde. Der slukkes for gryden og mørbraden lægges tilbage i det ovnfaste fad, og marinaden hældes over i gryden.
Mørbraden pensles med honning og der drysses med salt, hvorefter mørbraden steges i ovnen i en halv time. Hæld kødskyen over i gryden med appelsinmarinaden. Lad derefter mørbraden trække tildækket mens du varmer appelsinskyen godt igennem. Der kan evt. tilsættes lidt kulør så skyen får farve.