Lammegryde med champignon
Efter en lang arbejdsdag er en god gang lammegryde lige hvad man har behov for at styrke sig på. Det skære lammekød trives side om side med saftige champignonskiver og skønne smage fra bouillon, hvidvin og krydderier.
Ingredienser
- 1 kg lammebryst
- 1⁄2 tsk hvidløgssalt
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 spsk margarine til stegning
- 1 løg
- 2 dl hvidvin
- 1 dl bouillon
- 2 spsk hvedemel
- 250 g champignoner
- 1 tsk paprika
- Ca. 1⁄2 dl fløde
Lammekødet snittes i serveringsegnede skiver – hvis ikke det allerede er skåret ud. Kødet krydres med salt, hvidløgssalt og peber, før det brunes på begge sider, gerne i en jerngryde. Snit løg og kom det i.
Vinen tilsættes. Kødet steges nu ved svag varme i ca. en halv time (eller til det er blevet gennemstegt). Hvedemel røres ud i bouillonen og skyen jævnes med blandingen. Fjern evt. kødet først, hvis gryden ikke er så stor og lad saucen koge, før du kommer kødet tilbage.
Skær champignon i skiver og steg dem et par minutter i lidt smør på en pande. Kom dem derpå i gryden og bland godt. Tilsæt salt og paprika efter behov.
Anret med f.eks. kogte kartofler.