Aioli - hvidløgsmayonnaise
Det er simpelt at lave aioli fra bunden. Super simpelt endda. Og den snehvide, hjemmerørte hvidløgsmayo smager fortræffeligt og kan give et cremet pift til en bred vifte af retter, fra tapas til retter med rejer eller andre skalddyr.
Ingredienser
til 10 personer- 4 æggeblommer
- 1 spsk eddike
- 1⁄2 tsk salt
- peber
- 1⁄2 l olivenolie
- 10 fed hvidløg eller efter smag
Pisk æggeblommer, eddike, salt og peber sammen.
Tilsæt nogle få dråber olie mens der piskes. Fortsæt med at tilsætte lidt olie ad gangen mens der piskes. Det er vigtigt at der ikke tilsættes for meget olie på én gang, for så skiller aiolien.
Fortsæt med at tilsætte olie indtil hvidløgsmayonnaisen har den ønskede konsistens.
Pres hvidløg efter smag og bland det i mayonnaisen.
Det er en god idé at lave aiolien dagen før den skal spises. Så når hvidløgssmagen at trække ordentligt ud i mayonnaisen.