Rødspættefilet med spinat og ost
En hovedret, som har det hele: Magre rødspættefileter, fulde af umættede fedtsyrer, jernholdig, sund spinat og flødeost, som sikrer en fantastisk, cremet konsistens. Med citron og muskatnød tilføjes yderligere fine smagsnuancer.
Ingredienser
- 1 pk frossen spinat
- salt
- peber
- lidt revet muskatnød
- 200 g flødeost naturel
- 1 citron
- 2 dl piskefløde
- 10 rødspættefileter
Spinaten optøs. Brug en sigte til at trykke væsken fra. Fiskefileterne strøs med salt og får lov at stå i 10 min.
Flødeosten blandes sammen med fløde samt saften fra en halv citron. Ca. halvdelen af denne masse blandes med spinat og revet muskatnød. Kom det i et smurt, ovnfast fad. Derpå laves fiskefileterne til ruller, som kommes i fadet på spinatmassen.
Det resterende ostemasse fordeles over fileterne.
Fadet sættes i ovnen ved 175 grader i 15-20 min.
Ret an med kartofler og evt. citronskiver.