Hurtige boller med kerner
Nemme og hurtige boller med kerner i form af femkornsblanding. Trin for trin vejledning.
Ingredienser
til 16 stk- 1 dl kærnemælk (eller andet surmælksprodukt)
- 5 dl vand (lunkent)
- 1 tsk salt
- 1 pk gær
- 1 1⁄2 dl femkornsblanding (behøver ikke iblødsætning)
- ca. 1 kg hvedemel til dejen er jævn
1: Bland kærnemælk, vand og salt.
2: Smuldr gæren i.
3: Tilsæt femkornsblanding.
4: Tilsæt hvedemel til dejen er jævn.
5: Form dejen til boller.
6: Lad bollerne hæve lunt i ca 20 minutter.
7: Sæt bollerne i en kold ovn, og tænd den på 200 grader. Tag bollerne ud efter ca. 20-25 minutter, når de er gyldne (afhænger af ovnen).
Velbekomme :)
Tip: Bollerne hæver lidt videre inde i ovnen, mens den varmer op, så der er ingen grund til panik, hvis de ikke ser så store ud, når de har hævet de første 20 minutter.
Se også:
Hvis det godt må tage lidt længere tid, kan jeg anbefale disse lækre koldhævede grovboller.
Kan man bruge andet end femkornsblanding?
I stedet for at bruge femkornsblanding kan du fint selv blande forskellige kerner og bruge i bollerne.
Næringsindhold for bollerne
pr. bolle | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 251 kcal | 4012 kcal |
Kulhydrat | 47 g | 753 g |
Protein | 8 g | 135 g |
Fedt | 2 g | 32 g |