Nemt porrefad
Prøv denne dejlige ovnret med porrer og oksekød hvis du har lyst til en ret som både smager godt og er nem at lave.
Ingredienser
til 4 personer- 800 g kartofler
- smør eller olie til at smøre fadet og til stegning
- 500 g hakket oksekød
- 2 fed hvidløg
- 2 porrer (se hvad du kan bruge overskydende porrer til)
- 1 ds hakkede tomater
- 2 spsk paprika
- salt
- peber
- 2 1⁄2 dl madlavningsfløde
- 150 g revet ost
Sådan laver du porrefadet
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Smør et ildfast fad med smør eller olie, og læg kartoffelskiverne i bunden af fadet. Sæt fadet i ovnen.
- Brun kødet i smør på en pande.
- Hak hvidløg fint, og lad det stege med kødet.
- Rens porrerne, skær dem i skiver og kom dem på panden.
- Tilsæt hakket tomat, paprika, salt og peber. Lad det stege ved høj varme i et par minutter. Hæld blandingen over kartoflerne i det ildfaste fad.
- Hæld ligeledes fløden over.
- Bag i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Drys revet ost over og bag i yderligere 15-20 minutter.
Prøv også:
Jeg kan også klart anbefale det her vildt lækre græske kartoffelfad.
Er der kartofler og porrer tilovers?
Hvis der er rester af kartofler og porrer, kan jeg anbefale at bruge dem i disse favorit-opskrifter:
Lækre frikadeller i fad flødebagte kartofler og porrerSuveræn svensk pølseret med grøntsagerVerdens bedste flødekartofler med bacon og porrer
Næringsindhold for porrefadet
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 624 kcal | 2498 kcal |
Kulhydrat | 48 g | 193 g |
Protein | 45 g | 180 g |
Fedt | 29 g | 114 g |
- Publiceret d.
- 22.11.05.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Kødretter ›
- Oksekød ›
- Hakket oksekød ›
- Hakket oksekød & kartofler