Andesteg med æbler og svesker
Se her hvordan du tilbereder andesteg i ovnen på den helt rigtige måde så anden både bliver sprøg og saftig.
Ingredienser
til 4 personer- 1 and (á ca. 2800 g)
- 1 1⁄2 tsk salt
- 2 syrlige æbler (store)
- ca. 100 g stenfri svesker
- andekråse (samt vingespidser, hals og hjerte)
- 3⁄4 l vand
- 1 kvist timian
- 1 løg
- 1 tsk salt
- 4 peberkorn
- 1 1⁄2 tsk majsstivelse
- salt
- peber
- evt. kulør
Anden tørres ud- og indvendig.
De yderste vingespidser klippes af. Lidt af halsskindet klippes af, resten fæstnes med kødpinde på ryggen.
Vingerne fæstnes med kødpinde.
Anden gnides med salt og fyldes med æbler skåret i kvarte stykker, svesker og evt. leveren skåret i terninger.
Anden lukkes med kødpinde og lægges på rist over brandepanden med ryggen opad.
Steger ca. ½ time ved 160 grader.
Vingespidser, hals, kråse og hjerte koges ca. ½ time i vand tilsat timian, løg, salt og peberkorn, hvorefter suppen sies.
Anden vendes, og det afsmeltede fedt hældes fra.
Suppen hældes ved og anden videresteger ved 160 grader.
Skyen hældes fra og skummes for fedt.
Anden kan efterbrunes ca. 10 minutter ved 225 grader.
Skyen jævnes med maizena og smages til med salt og peber. Vil du hellere lave en opbagt sovs til anden, så se her.