Græsk salat med olie-eddike dressing
Den klassiske, græske salat, hvor milde og saftige grøntsager som agurk og tomat forenes med kraftigere smage af oliven og cremet feta. Den tager ingen tid at lave, ser frisk og farvestrålende ud og kan serveres som tilbehør til stort set alt.
Ingredienser
- 1 hoved salat (stort)
- 1 grøn peberfrugt (stor)
- 4 tomater
- 1 agurk
- 150 g feta
- 1 salatløg (stort)
- 10 sorte oliven
Dressing
- 1 dl olie
- 1⁄2 dl eddike
- salt
- peber
- evt. 1 fed hvidløg
Rens salathovedet og snit det i strimler. Fordel dem på et fad eller portionsanret i dybe tallerkener.
Skær peberfrugten i stave. Skær tomat og agurk i tynde skiver. Anret de udskårne grøntsager på salatstrimlerne.
Skær fetaen ud i mundrette tern og skær løget i ringe. Kom feta, løg og oliven udover salaten.
Bland olie, eddike, salt og peber sammen i en skål. Pres evt. hvidløg og rør det i dressingen (kan udelades). Server dressingen til den græske salat.