Jordskokkesuppe
En spartansk suppe med en god grundsmag fra jordskokker og kartofler, som med indholdet af stivelse også jævner suppen. Konsistensen gøres mere cremet med fløden og den får slutteligt et godt modspil fra hele ærter og crispy bacon.
Ingredienser
til 2 personer- 500 g jordskokker
- 5 kartofler (store)
- 1 klat smør
- 1 dl fløde eller cremefine
- salt
- peber
- 1 tsk sukker
Tilbehør
- bacon
- ærter
Skræl jordskokker og kartofler. Skær kartoflerne ud i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand sammen med jordskokkerne, til begge dele er møre.
Hæld det meste af kogevandet fra, men lad lidt blive tilbage i gryden. Tilsæt smør og fløde/cremefine. Blend med en stavblender.
Smag jordskokkesuppen til med salt, peber og sukker.
Server med lune ærter og bacon i små stykker, strøet ud over den cremede suppe.