Baconsuppe
Kraftfuld baconsuppe med masser af grøntsager og hjemmelavede brødcroutoner med timian.
Ingredienser
til 4 personer- 4 gulerødder
- 2 pastinakker
- 2 persillerødder
- 2 porrer
- 2 bagekartofler
- 4 dl suppehorn
- timian
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili eller harissa
- 1 1⁄2 l grøntsagsbouillon
- 150 g bacontern
- 2 skiver brød
- olie
Rodfrugter og porrer skrælles og skæres i mindre stykker. Steges 2 minutter i lidt olie med hvidløg og chili, inden grøntsagsbouillonen tilsættes. Lad det simre 20 minutter. Tilsæt pastahorn og evt. lidt mere vand og kog 8 minutter. Bacontern ristes sprøde og lægges i en skål. Franskbrød skæres i tern og ristes i olie, og drysses med masser af timian. Server suppen med masser af baconknas og brødcroutoner på toppen, evt. serveres lidt rørt cremefraiche eller græsk yoghurt til.