Indbagt laks med spinat
En suveræn sammensætning af favoritelementer. Lyserød laks svømmende i rund fløde, sund spinat og omgivet af sprød butterdej. Gør lidt ekstra ud af hverdagsmåltidet eller glæd middagsgæsterne med en ekstravagant hovedret.
Ingredienser
til 4 personer- 4 laksefileter
- 4 butterdejsplader
- 1⁄2 løg (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket eller presset)
- ca. 9 kugler frossen helbladet spinat
- 1⁄2 rød peberfrugt
- 3⁄4 dl madlavningsfløde 18%
- lidt salt
- lidt peber
- lidt spidskommen
- olie til stegning
- æg til pensling
Rist laksestykkerne let på en pande med olie. Tilsæt løg, hvidløg, strimlet peberfrugt samt grofthakket, optøet spinat. Lad det stege lidt og tilsæt så fløde samt krydderier. Tag laksen op og lad resten simre et minuts tid. Laksen skal ikke være færdigstegt, det bliver den i ovnen.
Rul butterdejspladerne ud (ikke alt for tyndt). Del spinatblandingen i fire og læg en stribe midt på hver dejplade. Placer et stykke laks ovenpå og fold dejen tæt sammen. Skær overskydende dej fra og "luk" åbningerne med en gaffel.
Læg i et smurt fad og bag i ovnen ca. 15 min. ved 220 C.
Serveres evt. med ovnkartofler og Hollandaise sauce.