Rabarberkage med marengs
Rigtig lækker rabarberkage med sød marengs på toppen og en dejlig svampet konsistens. Den er altid et kæmpe hit herhjemme.
Ingredienser
til 12 personerDej
- 175 g smør (stuetemperatur)
- 150 g sukker
- 2 spsk vaniljesukker
- 1 knsp salt
- 3 æggeblommer
- 250 g hvedemel
- 2 1⁄2 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
Marengs
- 3 æggehvider
- 200 g sukker
- evt. 100 g nødder (f.eks. mandler eller hasselnødder)
- 300 g rabarber
Sådan laver du rabarberkagen
Rør blødt smør, sukker, vaniljesukker, salt og æggeblommer (husk at gemme æggehviderne til marengsen) sammen, til konsistensen er cremet.
Bland hvedemel og bagepulver sammen. Rør halvdelen i dejen.
Rør mælken i, og bland derefter det sidste af melet i.
Smør en firkantet form (ca. 34x22 cm), eller beklæd den med bagepapir. Fordel dejen i formen.
Forvarm ovnen til 190 grader (almindelig ovnvarme), imens du gør marengs og rabarber klar.
Marengs og rabarber
Pisk æggehviderne skummende, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen under fortsat piskning. Pisk, indtil du har en stiv marengs. Hak evt. nødder, og vend dem i marengsen.
Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Drys rabarberstykkerne over dejen i formen.
Fordel marengsen ovenpå.
Bag rabarberkagen i ca. 25-30 minutter, til dejen er gennembagt, og marengsen er gylden. Lad den køle lidt af inden servering.
Kagen kan sagtens spises som den er, men den er også rigtig god med flødeskum eller creme fraiche (evt. blandet med lidt vaniljesukker).
Se også denne nemme rabarbertærte med crumble
Kan den laves i en stor bradepande?
Ja, det kan den. Du kan nemt omregne opskriften ved at klikke på pilen lige over ingredienslisten og vælge 24 personer i stedet for 12 personer - så passer opskriften til den store bradepande, der hører til ovnen.
Kan kagen fryses?
Ja, man kan godt fryse kagen ned. Når den tøes op, vil den sprøde marengstop dog blive blød, men den smager stadig fint.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker får man ud af kagen: Ca. 12 stk. (afhængig af hvor store stykker, man skærer)
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for rabarberkage med marengslåg
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 333 kcal | 3990 kcal |
Kulhydrat | 47 g | 564 g |
Protein | 5 g | 55 g |
Fedt | 14 g | 163 g |
Næringsberegningen pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 12 stykker. Beregningen er uden nødder og uden creme fraiche/flødeskum.