Suppe med søde kartofler
Søde kartoflen er, trods navnet, ikke i familie med kartoflen, men har nogenlunde samme konsistens når den tilberedes - den smager blot sødere.
Søde kartoflerne giver derfor en god, rund smag til suppen og tilfører i øvrigt en masse proteiner. Den fine, gule suppe er simpel at lave og velegnet som et hurtigt, men nærende måltid på en travl hverdag.
Ingredienser
til 4 personer- 4 søde kartofler
- 1 rød peberfrugt
- 2 spsk ingefær (friskhakket)
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk timian
- 4 dl grøntsagsbouillon
Kom vand og grøntsagsbouillon i en gryde og bring det i kog. Imens skrælles kartoflerne og skæres i tern. Kom kartoffelternene i gryden. Peberfrugten renses, skæres ligeledes i tern og kommes i gryden.
Tilsæt friskhakket hvidløg, ingefær og timian. Lad suppen koge indtil kartoflerne er møre.
Blend suppen i en blender og hæld den tilbage i gryden. Varm kartoffelsuppen godt igennem inden servering.