Fedtfattige Frikadeller
Lav de evigt populære frikadeller på fedtfattig manér. Det er ikke mere besværligt af den grund - der bruges blot skummetmælk og fedtfattigt kød, og så bages de i ovnen i stedet for at blive stegt i fedtstof.
Med blendet løg og revne gulerødder bliver dunserne ensartede og børnevenlige.
Ingredienser
til 4 personer- 1 løg
- 1 æg
- 1 dl mel
- 2 dl skummetmælk
- 1 tsk salt
- peber
- 500 g hakket svine- og kalvekød (maks. 10% fedt)
- 2 gulerødder
Løget pilles og skæres i grove tern. Blend løget sammen med æg, mel, skummetmælk, salt og peber.
Rør blandingen sammen med det hakkede kød.
Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Bland de revne gulerødder med farsen og rør godt.
Med en ske formes frikadellerne og sættes på en bageplade med bagepapir. Bages ved 210 grader i ca. 20 minutter. De skal ikke vendes og der skal ikke bruges fedtstof til stegningen.