Kransekage med nougat
Fantastisk opskrift på kransekage med nougat. Det er nemt at lave selv, og smager meget bedre end det man køber.
Ingredienser
- 750 g ren rå marcipan
- 50 g flormelis + lidt mere
- 1 æggehvide (medium størrelse)
- 100 g nougat
- kogechokolade til kransekagernes bund
Glasur
- Lidt pasteuriserede æggehvider
- flormelis
Ælt marcipan, æggehvide og flormelis sammen. Det er meget fedtet at arbejde med, men det er vigtigt ikke at komme for meget flormelis i. Kom eventuelt lidt flormelis på hænderne og på bordet, og rul ud til stænger med en længde på ca. 15 cm.
Tryk stængerne flade og læg en strimmel nougat hele vejen hen ad de flade stængers midte. Kransekagemassen foldes sammen om nougaten. Hvis massen hænger fast på bordet, kan den løsnes med en kniv/palet.
Sæt stængerne på en bageplade og form dem "trekantede" (som kransekage jo er).
Bag ved 250 grader i ca. 7 min. Hold øje med dem - de må ikke blive for mørke. Sæt evt. en anden bageplade på den underliggende rille i ovnen - det modvirker at de bliver mørke i bunden.
De er bløde, når de tages ud, men bliver hårde når de køler af.
Når de er helt kolde kan bunden dyppes i smeltet chokolade, og når det er tørt, kan man lave glasur af æggehvide (der skal ikke bruges ret meget) og flormelis. Kom glasuren i en sprøjtepose eller lille plastikpose og klip et lille hul, og pynt kransekagestængerne.
Kransekage bliver bedst, hvis det kommer en tur i fryseren (og optøes), inden det skal spises.