Blendet rødbedesuppe
Rødbedesuppe er ikke kedeligt i nogle henseender. Denne får masser af solid smag fra rødbeder, løg og buillon. Farven er (tydeligvis!) heller ikke kedelig, men en smuk, dyb, rød nuance. Også i forhold til sundhed har den masser at byde på, da rødbeder er rige på jern, c-vitaminer og mineraler.
Ingredienser
til 4 personer- 2 spsk olivenolie
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 6 rødbeder
- 5 dl oksebouillon
- salt
- peber
- lidt fløde eller creme fraiche
Hak løg og hvidløg. Svits dem i olien i en gryde. Skræl og hak rødbederne. Kom dem i gryden. Svits rødbederne et minuts tid før oksebouillonen tilsættes.
Bring rødbedesuppen i kog og kom låg på. Lad suppen koge 20 minutter eller til rødbederne er møre.
Blend suppen og hæld den derefter tilbage i gryden. Smag til med salt og peber og varm suppen godt igennem før servering.
Når rødbedesuppen er hældt op i tallerkenerne, kan der garneres/pyntes med en lille smule fløde eller en klat creme fraiche.