Porresuppe
Porre- og kartoffelsuppe er en gammel kending blandt supper. Og med god grund. Porrer og løg giver en god, afrundet smag, mens stivelsen i kartoflerne jævner suppen lidt og giver en appetitlig, cremet konsistens.
Det er en suppe, de fleste kan lide og den er velegnet til flere anledninger; som forret, en let hovedret eller som natmad til din fest eller dit selskab.
Ingredienser
til 2 personer- 5 porrer
- 1 løg
- 2 spsk smør
- 3 kartofler (store)
- 6 dl hønsebouillon
- 1 1⁄2 dl mælk
- salt
- peber
Rens porrerne og skær dem i skiver. Læg evt. nogle få skiver til side, som du kan bruge som pynt. Hak løget. Smelt smørret i en gryde og svits løg og porrer deri (det skal ikke brune). Skræl kartoflerne, hak dem og kom dem i gryden. Tilsæt bouillon.
Lad porresuppen koge indtil kartoflerne er møre (ca. 10 minutter). Blend suppen og kom den derefter tilbage i gryden. Tilsæt mælk.
Varm suppen godt igennem og smag til med salt og peber inden servering.