Tacotærte
Hvis man vil have en grovere dej kan man bytte halvdelen af hvedemelet ud med grahamsmel.
Ingredienser
til 4 personerTærtedej
- 100 g margarine eller smør
- 3 1⁄2 dl hvedemel
- 1⁄2 dl vand
Fyld
- 350 g hakket oksekød (eller hakket svinekød)
- 1 ps tacokrydderi
- 1 løg
- 1 ds hakkede tomater
- 1 bøtte creme fraiche (lille)
- 2 1⁄2 dl revet ost
Bland ingredienserne til tærtedejen sammen. Tilsæt vand lidt af gangen. Stil tærtedejen i køleskabet og lad den hvile.
1. Riv løget
2. Steg løget og kødfarsen i en stegepande
3. Tilsæt tacokrydderi og de hakkede tomater. Lad det stå på lav varme.
4. Tryk tærtedejen ud i en form. Lav huller i dejen med en gaffel og stil formen til forbagning i ovnen på 225 grader i ca. 10 min.
5. Tag tærteformen ud af ovnen og hæld kødfarsen i. Læg creme fraichen ovenpå tærten og strø til sidst lidt ost på toppen.
6. Bag tærten i yderligere 10-15 min på 225 grader.