Rabarberkage med kokos
Super god rabarberkage med kokos, som smager forrygende sammen med det søde rabarberfyld og tilfører lidt knas til den svampede kage. Kagen er rigtig nem at lave og kan evt. serveres med en skefuld flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.
Ingredienser
til 1 springformFyld
- 300 g rabarber
- 75 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 spsk vand
Til rabarberkagen
- 125 g smør (stuetemperatur)
- 125 g sukker
- 2 æg
- 75 g kokosmel
- 1 dl mælk
- 80 g mel
- 2 tsk bagepulver
Start med at lave rabarberfyldet
Skyl rabarberne og skær dem i mundrette stykker. Bland dem med sukker og vaniljesukker i en lille gryde sammen med vandet. Kog det op, og lad det simre i fem minutter. Tag det af varmen, og lad det køle lidt af.
Lav dejen
Pisk smør og sukker sammen til kagen. Rør ét æg i ad gangen, og vend herefter kokosmel og mælk i.
Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen ad to omgange. Vend det forsigtigt i dejen.
Hæld i en form og bag rabarberkagen i ovnen
Kom halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 18 cm), og fordel rabarberfyldet herpå. Kom det sidste af dejen ovenpå, og brug en kniv til at blande lagene med. Det må gerne være lidt marmoreret, så det skal ikke blandes ret meget sammen.
Bag kagen i cirka 40 minutter, ved 180 grader.
Pynt evt. rabarberkagen med kokos og frysetørrede rabarber på toppen.
Jeg kan også anbefale den her rabarberkage med smuldredej. Den er virkelig god og virkelig nem.