Jordbærsoufflé
Jordbærsoufflé er den perfekte dessert: Sød, let og dekorativ. Den runde smag af jordbær komplementæres af subtile noter af syrlig citron og vanilje.
Oplevelsen består dog ikke blot i smagen, men lige så meget i soufflékonsistensen, som er eventyrligt blød og luftig. Servér den som en imponerende afslutning på gæstemiddagen.
Ingredienser
- 1 spsk smør
- 150 g jordbær (friske eller optøede fra frost)
- 1 spsk kartoffelmel
- 2 spsk citronsaft
- 1⁄2 vaniljestang
- 3 æggehvider
- 5 spsk sukker + lidt ekstra til at drysse souffléformene med
Til pynt
- flormelis
Smør 6 små souffléforme/ildfaste skåle (som hver især kan rumme 2 dl) med smøret. Drys de smurte forme med en lille smule sukker i bunden og rundt i kanten.
Blend jordbærene og hæld dem i en gryde sammen med kartoffelmel og halvdelen af citronsaften. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom både kornene og den flækkede vaniljestang i gryden (den kan stadig afgive smag). Kog blandingen ind til en tyk konsistens og tag den af varmen.
Pisk æg, sukker og resten af citronsaften til en luftig masse og vend forsigtigt massen i jordbærblandingen. Hæld straks soufflémassen i formene og bag de små jordbærsouffléer i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter (eller til de hæver op og bliver gyldne på toppen).
Servér med det samme.
- Publiceret d.
- 03.09.10.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Dessert ›
- Desserter med frugt ›
- Desserter med jordbær