Peberkager
Når jeg siger peberkager, hvad tænker du så på? Din barndom? Hvid jul? Familiehygge? Peberkagefigurer kan ikke give andet end varme associationer og jingle bells for det. Og så smager kagerne jo i øvrigt dejligt, sødt og krydret og er nemme at lave, blot du husker, at dejen skal laves dagen forinden.
Ingredienser
- 650 g hvedemel
- 1 æg (stort)
- 150 g margarine (smeltet)
- 2 tsk natron
- 150 g sukker
- 250 g sirup
- lidt ingefær
- 2 1⁄2 tsk kanel
- 1⁄2 tsk nelliker
- evt. lidt kardemomme
Kog sukker, sirup, ingefær, kanel, nellike og kardemomme op. Hæld natron i til det skummer op og rør godt rundt i gryden. Hæld margarinen i. Det skal smeltes i den varme blanding. Hæld så dette over i en skål og når det er tilpas afkølet kan æg og mel tilsættes. Melet skal kun tilsættes lidt af gangen. Når dejen er blevet god at ælte, kan du stoppe med at tilsætte mere mel.
Lad dejen stå i mindst en nat i køleskabet.
Rul dejen ud og form peberkagerne.
Læg peberkagerne på en bageplade med bagepapir og put det i ovnen ved 200 grader i lidt over 5 minutter (ca. 8 minutter).